Информатика 6то

Почитувани од денеска започнуваме со нова тема за презентации во Пауер Поинт па со оглед на тоа ви ги праќам првите две лекции како и задача која треба да ја изработите.

Еве две видеа кои се однесуваат на денешната лекција од платформата Едуино

Ова е видео за првата лекција Поим за Мултимедијална презентација

Доколку немате инсталирано Пауер поинт на вашите уреди, наскоро ќе добиете пристап до програмата, дотоаш може да го користите следниот линк за кој ви треба Мајкрософт акаунт/емејл кој го креирате бесплатно https://office.live.com/start/powerpoint.aspx