Етика во религиите 6 Одделение

НАСТАВЕН ЛИСТ ПО ПРЕДМЕТОТ ЕТИКА ВО РЕЛИГИИТЕ( Добар ден дечки Решените наставни листови ми ги испратите до понеделник..можете и директно тука да одговарате или во тетратка ,како сакате..)УЧЕНИК…………………………1. Раскажи за Велики Петок 5 2. Што празнуваме на Велигден и кој ден од седмицата е секогаш Велигден? 43. Напиши ја поуката од случката за Исцеление на десетмина лепрознии луѓе ? 44. Кого гледаме во ликот на таткото од Параболата за изгубениот син? 4 5. Кој прв ја направил Светата тајна причест, од што се прави и што симболизира таа? 6 6. Кој може да се причестува ? 40-5=недоволен (1) 6-11=доволен(2) 12-17= добар(3) 18-22=мн.добар(4) 23-27=одличен (5) 0цена————–