На литературниот конкурс „Книгата – отворен прозорец кон светот“, распишан од ОУ Дом на култура Крсте П.Мисирков,по повод Месецот на книгата,нашата ученичка од VII одделение Дијана Јанева го освои 1 место,под менторство на наставникот Владо Ѓорѓиевски.