„Време е за свет без туберкулоза“ – предавање по повод 24 март – ден на туберкулозата

По предметот Унапредување на здравјето учениците од деветто одделение го одбележаа 24 март – денот на туберкулозата, при што се одржа предавање на тема „Време е за свет без туберкулоза“.Учениците изработија презентации на оваа тема, а потоа се разви дискусија со цел  подигнување на свеста за ова бактериско заболување.