Одбележан 1 април – денот на шегата

И оваа година традиционално ООУ „Даме Груев“ с.Ерџелија го одбележа 1 април, денот на шегата.Учениците од прво до петто одделение насмеани, разиграни и маскирани во нивните омилени јунаци од приказните и цртаните филмови учествуваа на традиционалното дефиле под маски по улиците на Ерџелија во придружба на нивните одделенски раководители.