Одбележан 7 април – Светски ден на здравјето

По повод 7 април – Светски ден на здравјето, во подрачното училиште с.Кадрифаково од страна на психологот беше одржана едукативна работилница со деца и родители на тема „Хигиена и здравје“, а во соработка со Црвен крст Свети Николе донирани се средства за хигиена, сапуни, четки за заби, пасти и маски.