Успешни настапи на нашите ученици на атлетските игри во ООУ „Кирил и Методиј“

На натпреварите во атлетика кои се одржаа по повод патрониот празник на ООУ „Кирил и Методиј“ на 23 мај, нашите ученици забележаа успешни настапи под водство на предметниот наставник Александар Ивановски.Ученикот од деветто одделение, Зоранче Величковски го освои првото место во трката на 400 метри и третото место на 100 метри, а кај девојчињата ученичката од седмо одделение Елена Јанаќиева во трките на 100 и 400 метри ги освои вторите места.Во екипните натпревари на 400 метри женската екипа го освои второто место, а машката екипа третото место.