На општинскиот натпревар по предметот Географија за VI Одделение,нашиот ученик Матеј Велков го освои 1.место со освоени 100 поени .3-то.место го освои исто така нашиот ученик Александар Стојанов со 90 поени. Ментор-Благој Јаначков