Учество на манифестацијата „Книгата – отворен прозорец кон светот“ во Градската библиотека

Во рамки на МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА во Градската библиотека се одржа традиционалната манифестација „Книгата – отворен прозорец кон светот“ на која учествуваа ученици од ООУ „Свети Кирил и Методиј“, ООУ „Гоце Делчев“ од Свети Николе , ООУ „Даме Груев“-с.Ерџелија, членови на Литературниот клуб при Домот на култура „Крсте Мисирков “ – Свети Николе како и членови на музичката секција при Домот на култура .

На наградниот конкурс кој беше распишан по повод Месецот на книгата на тема „Книгата – отворен прозорец кон светот“ прво место доби нашиот Лука Апостолов.

Честитки до Лука и неговиот ментор и му посакуваме уште поголеми успеси во иднина и благодарност до учениците кои учествуваа на настанот и нè претставија во најдобро светло!