ЈАВНОТО ЗДРАВЈЕ Е ЗАЕДНИЧКА ОДГОВОРНОСТ !

СЕДЕТЕ СИ ДОМА !

ИЗБЕГНУВАЈТЕ ГУЖВИ И НЕПОТРЕБНИ ИЗЛЕГУВАЊА .

МИЈТЕ ГИ РАЦЕТЕ ЦЕСТО И ВНИМАТЕЛНО И ВНИМАВАЈТЕ КАДЕ И КАКО ГО ДУВАТЕ НОСОТ !

НЕ ГИ ДОПИРАЈТЕ ЛИЦЕТО СО РАЦЕТЕ !

НЕ СЕ ГУШКАЈТЕ И ДОПИРАТЕ СО ДРУЃИ ЛИЦА !

КАШЛАЈТЕ И КИВАЈТЕ ВО ВНАТРЕШНИОТ ДЕЛ ОД ЛАКТОТ ИЛИ ВО ШАМИВЧЕ ЗА ЕДНА УПОТРЕБА !