ТППЕ во ООУ „Даме Груев“

Денеска во ООУ „Даме Груев“ територијалната противпожарна единица (ТППЕ) Свети Николе демонстрираше симулација на евакуација и спасување на ученици преку прозор од кат зафатен со пожар со помош на пожарникарски скали и одржа кратко предавање за  реакции во случај на појава на пожар, што наиде на голема заинтересираност кај учениците од сите одделенија.